Home

Flere nye digitaliseringsindsatser på vej i 2024: Få overblikket her

: 07.02.2024

Et nyt system til rejseafregninger, en opdatering af AAU Maps og en plan for brugen af AI i AAU’s administration. Det er blot nogle af de nye initiativer under AAU’s administrative digitaliseringsindsats, som universitetet står over for i 2024.

Flere nye digitaliseringsindsatser på vej i 2024: Få overblikket her

: 07.02.2024

Et nyt system til rejseafregninger, en opdatering af AAU Maps og en plan for brugen af AI i AAU’s administration. Det er blot nogle af de nye initiativer under AAU’s administrative digitaliseringsindsats, som universitetet står over for i 2024.

Af Lea Laursen Pasgaard, AAU Kommunikation og Public Affairs. Foto: AAU

I 2024 tager Aalborg Universitet (AAU) hul på en række nye, store projekter under den administrative digitaliseringsindsats. Flere af indsatserne blev i foråret beskrevet i AAU’s masterplan for digitaliseringen af AAU’s administration, men det har været nødvendigt at ændre på rækkefølgen af de prioriterede indsatser. Blandt andet fordi vurderingen er, at det haster med at få skabt et mere digitalt HR på AAU.

Prioritering af digitaliseringsindsatserne foregår løbende i det administrative lederforum (ALF), som består af den administrative ledergruppe og sekretariatscheferne på fakulteter og institutter, idet mange af indsatserne vedrører tværgående processer og systemer. På det seneste møde i december var der enighed om de prioriterede indsatser.

- Det er nødvendigt, at vi kan justere planerne løbende, så vi tager fat om det, der er vigtigst. I 2024 er det HR-indsatsen, men vi er også nødt til at følge med udviklingen og tænke AI ind i de digitale løsninger i administrationen. Det er der heldigvis opbakning til i ALF, siger universitetsdirektør Søren Lind Christiansen, som er direktionsansvarlig for AAU’s administrative digitaliseringsindsats.

Nedenfor kan du få et hurtigt overblik over de prioriterede digitaliseringsindsatser i administrationen i 2024:

  1. Nyt digitalt HR

    HR-systemerne er forældede og taler dårligt sammen. AAU skal derfor både have et nyt rekrutteringssystem samt et nyt personale- og fraværssystem. Derudover skal der ryddes op i antallet af HR-systemer, Excel-ark og fejlbehæftede HR-rapporter.

    Læs også: Vicedirektør: HR-systemerne på AAU taler for dårligt sammen

  2. AI i administrationen

    IT Services (ITS) undersøger blandt andet med en række pilotprojekter mulighederne for, hvordan AAU’s administrative medarbejdere i fremtiden kan gøre brug af AI – kunstig intelligens – i deres arbejde. Derudover skal AAU have et kodeks for god brug af AI i administrationen. Hvad bruger vi AI til? Og hvad bruger vi det ikke til på AAU?

  3. Nyt system til Campus Service 

    Bygninger er dyre at holde i gang. Campus Service arbejder løbende på at sikre, at universitetet bruger sine kvadratmeter så optimalt som overhovedet muligt. I dag er det en tidskrævende opgave at vedligeholde de mange fortegnelser over lokaler og bygninger, men et nyt, webbaseret facility management system skal give Campus Service et bedre overblik over AAU’s lokaler.

  4. Nyt studieadministrativt system

    AAU og seks andre danske universitetet er gået sammen om at få udviklet et nyt studieadministrativt system, som skal afløse det mere end 30 år gamle STADS. Det er leverandøren Fluido, der skal udvikle systemet, men den lokale styring og implementering står AAU selv for. Systemet forventes fuldt implementeret i 2028.

    Læs mere her: AAU skal have et nyt studieadministrativt system

  5. Nyt system til rejseafregninger

    Expense er navnet på AAU’s nye rejseafregningssystem, som forventeligt går i luften omkring sommerferien. Det gamle system er forældet, og det nye taler bedre sammen med AAU’s øvrige økonomisystemer. Mere information vil følge på AAU Update.

  6. Opdatering af AAU Maps

    Appen, der kan guide dig rundt på AAU’s campusser, skal opdateres – blandt andet får den en helt ny brugerflade, og det vil fremover være muligt at se, om seminarrum er optaget via appen.

  7. Robot til afregning af mindre fakturaer

    AAU’s økonomimedarbejdere får med en ny såkaldt konteringsrobot en hjælpende hånd til arbejdet med afregning af fakturaer. Ved hjælp af machine learning kan robotten automatisk aflæse, bogføre og godkende fakturaer med beløb på op til 5.000 kroner.

  8. Nyt intranet til AAU

    Med en opdatering af AAU’s CMS-system, Umbraco, bliver det muligt at lave beskyttede sider på aau.dk, som kun kan tilgås med AAU-login.

  9. En mere brugernær guide til Workzone

    Ny hjemmeside, brugerinddragelse, nye undervisningstiltag og guides skal gøre brugen af AAU’s journaliseringssystem lettere og mere nærværende for den enkelte medarbejder.

  10. Moodle og Outlook skal tale sammen

    Målet er at udvikle en integration mellem Moodle og Outlook, så undervisere fremover kan se deres undervisningskurser fra Moodle i deres Outlook-kalender. Dermed kan alle aftaler ligge samlet ét samlet sted.

  11. De sidste Microsoftprodukter rykker i skyen

    Microsofts mail og kalender rykker som de sidste Microsoft-produkter i skyen. Det betyder, at sammenhænge mellem de forskellige Microsoft-produkter forbedres, og den generelle IT-sikkerhed også øges.

  12. Enterprise Performance Management – ORACLE EPM.

    Økonomiafdelingen og IT Service står i spidsen for udbygningen af universitetets økonomisystem med et nyt modul til budgetlægning. Modulet skal forventeligt erstatte systemerne RES og Prophix. Et af de væsentlige mål er, at data kun indtastes én gang og derefter indlæses i relevante systemer for at sikre høj datakvalitet og bedre arbejdsgange.

 

Mere information:

Vil du vide mere om de enkelte indsatser, kan du kontakte Bo Hvass Pedersen, som er digitaliseringspartner og projektleder i ITS.